Categorieën:

Dit bericht is geschreven door Laetitia

Efficy benoemt Jan Ivar Borgersen tot voorzitter raad van bestuur en gaat tweede fase in van de Europese expansie

Brussel, 18 december 2020 – De Efficy Groep, de Europese softwareleverancier van Customer Relationship Management (CRM) oplossingen, structureert zijn raad van bestuur en benoemt Jan Ivar Borgersen tot voorzitter.

Jan Ivar Borgersen

Jan Ivar Borgersen heeft meer dan 30 jaar ervaring in board- en managementfuncties bij grote multinationale softwarebedrijven. In diverse functies bouwde, herstructureerde en centraliseerde hij verschillende bedrijven. Daarnaast voltooide hij succesvol talrijke complexe fusies. Gedurende 10 jaar was Jan Ivar Borgersen lid van het Visma topmanagement en bracht hij het bedrijf van een pure Noorse speler naar één van Europa’s meest toonaangevende softwarebedrijven.

Jan Ivar Borgersen treedt toe tot het bestuur van Efficy om de Brusselse CRM-uitgever in staat te stellen dé Europese CRM-kampioen te worden. In de afgelopen tien jaar heeft Efficy gemiddeld één acquisitie per jaar gerealiseerd en de ambitie is om in 2024 een omzet van 100 miljoen euro te behalen.

Ik heb een lange ervaring in het managen van softwarebedrijven, waaronder in ‘Mergers & Acquisitions’. Aangezien de expansiestrategie van Efficy zowel gebaseerd is op organische groei als op acquisities, waren we van mening dat ik enige toegevoegde waarde kon brengen. Mijn rol als voorzitter van de raad van bestuur zal erin bestaan Cédric Pierrard te ondersteunen en uit te dagen bij het maken van de juiste keuzes en beslissingen. Cédric heeft een duidelijke visie op wat Efficy in de komende jaren moet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat onze discussies rijk, dynamisch en vruchtbaar zullen zijn“, zegt Jan Ivar Borgersen.

Onafhankelijke voorzitter van de Raad van Bestuur strategische keuze voor Efficy

De komst van Jan Ivar Borgersen zal de corporate governance structuur van Efficy verbeteren. Hij zal de raad van bestuur, die tot nu toe bestond uit de oprichters van Efficy, medewerkers van Fortino en Noshaq, completeren. De ambitie van Efficy blijft dezelfde, 53. 5 keer groter worden en 5% van het CRM-marktaandeel in Europa vertegenwoordigen in 2024.

Ik ben erg blij om Jan Ivar te verwelkomen als voorzitter van de raad van bestuur. Ik wilde iemand die ons kan ondersteunen in deze snelgroeiende tijden. Iemand met ervaring in ons vakgebied, in productontwikkeling en zelfs integratie is zeer waardevol. Jan Ivar is de juiste persoon voor ons en onze huidige ambities. We werken nu al samen aan de volgende acquisities die we in de komende weken zullen realiseren.”, besluit Cédric Pierrard, CEO van de Efficy Group.

Over de Efficy Groep

Efficy is een softwareleverancier die bedrijven (van start-up tot key account) een complete, flexibele en uitgebreide CRM (Customer Relationship Management) oplossing biedt die bedrijven helpt bij het beheren van hun klantrelatie. Efficy heeft meer dan 185.000 dagelijkse gebruikers in 33 landen.

De Efficy Groep, opgericht in 2005, werkt samen met bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren: Bankwezen (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), Verzekeringen & assurantietussenpersonen (Amma, Thélem), Sociale woningbouw, Industrie (CEA, Gradus, Poujoulat), Diensten, Toerisme & Transport (Kinepolis, Genève Toerisme), Detailhandel (La Redoute, Groupe Gautier), Lokale overheden & Kamers van Koophandel.

Efficy heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en heeft meer dan 240 medewerkers in 7 lokale kantoren in België, Frankrijk, Nederland, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. Efficy was finalist voor de wedstrijd van l’Entreprise de l’Année® in België in 2020.

Of contacteer: Laëtitia Baret lba@efficy.com +33 6 13 03 63 67 (Engels en Frans)